QV 潤膚膏

4.3 5 0 266 266 QV 潤膚膏提供高濃度滋潤,含有天然皮脂成份角鯊烷,能夠為肌膚補充水份, 修復乾燥肌膚,適合全身肌膚使用,尤其適用於一些容易乾燥的身體部位,例如手肘、膝蓋、雙手等。QV 潤膚膏pH值平衡,不含香料、 色素、羊毛脂、丙二醇及常見刺激物,可為乾燥及敏感性肌膚帶來長效保濕。
QV 潤膚膏

04/09/2020
比較清爽,但不適合年紀較小孩童用
大人用會比較適合 但年紀較大或長者會覺得吾夠滋潤 因為質地較清爽 如要長期使用需要不停塗抹 但如果搽得太厚又會太痴立立 對於濕疹肌都會舒緩作用 有小小涼既感覺 但只限舒緩不是治癒 作為普通既身體補濕夏天用就最好 冬天用滋潤度不用太足夠 如果長期在冷氣地方亦需要再搽多一兩次
04/09/2020
因為小朋友小腿比較乾燥 ,試用後 無乾燥 唔怕痕癢 !
是小朋友使用在小腿 用後不再那麼乾燥 和痕癢 !沖完涼搽,比較好推D!小朋友可以自己搽!無乜味,比較安全
04/09/2020
Comfortable, Smooth, convenience
I think the texture of this QV cream is easy for skin to absorb. The texture is so smooth. When people use it, will feel comfortable. And the size of this QV cream is easy for people to carry out , convenient to use.
真係非常之滋潤秋冬季嘅首選
之前都有聽過呢個品牌,使用完後真係覺得好有用!尤其是而家轉季嘅天氣,皮膚開始痕癢,佢係有效用!令肌膚保持滋潤柔滑😊👌🏻
非常之保濕
試用左一段時間QV 潤唇膏之後,我覺得本身乾燥既皮膚改善左唔少。支野既保濕度好夠亦好滋潤,以後都好大機會會回購。
潤 保濕 皮膚無咁容易乾
因為依家懷孕中 皮膚好乾 又易痕癢 都唔敢亂塗藥膏 怕有類固醇等其他化學物 影響胎兒 依家用左qv 就算開左冷氣 都唔怕吹到 肌膚又乾又痕
好有效又唔笠
自大女出世已選用QV產品,因為相比其他產品,QV無香味,適合嬰幼兒使用。加上質感滋潤但不油膩。 有時敏感濕疹發作,亦會用QV產品,以減低皮膚不適
03/09/2020
就是好合適,就是完美, 可还在每天拍照(手)記錄
我用后改善了皮膚裂紋,有保濕作用,因疫情関係洗手多,所以測不到有幾持久的時間, 但老人家和皮膚比交乾、都適用,用后不會覺得皮膚透不到氣, ^O^
03/09/2020
物有所值,值得推薦。本人皮膚超乾燥,加上夏天仲成日係冷氣房,用咗皮膚有改善!
比好多市面上常見嘅品牌好用好多(如Jxxxson/Vxxxline等)但比唔上Cxxdalie同Sxxxn,但C牌同S牌又真係貴好多,所以算係物有所值。同埋佢無加香料,岩濕疹人士/sensitive skin嘅人試下;只係我個人慣有香味,但可以同S牌輪住用拉平個價。
02/09/2020
容易吸收,不含香料,簡單
我很怕護膚產品有黏膩的感覺,但又怕產品不夠到位,很多時兩者未必能平衡,使用QV後,覺得算是容易被吸收的產品,使用方法也不複雜,敏感肌膚用後都覺得舒適,不需要經常補塗。
很滋潤 快吸收 不黏笠
本身小腿上乾到有龜裂紋 連續7日 每晚沖完涼搽一次 裂紋明顯有改善 淡左同埋沖完涼無再痕癢 另外 佢滋潤得黎又唔會笠痴痴 係feel到有層保護膜係上面咁
可以舒緩到我嘅濕疹 而且不黏笠 非常好
天氣開始轉變,皮膚敏感、濕疹搞到我晚晚瞓唔到覺!用咗QV 潤膚膏即刻舒緩痕癢,而且不黏笠。用咗一星期敏感同濕疹已經好得7788。用完後會再回購😊
用時可滋潤 .但很快又痕癢
如果皮膚唔係太乾燥應該會適合用qv .但因為我皮膚太乾很容易又再乾燥痕癢,因為原本有濕疹皮膚可能要再長用一段時間,先可以改善到
夠保濕而不笠
呢排經常都要洗手,搽極Hand cream 都仲好乾又甩哂皮又痕 用完QV cream之後,甩皮,乾敏感既情況都有改善
有效舒緩.
有效舒緩, 低刺激性配方,不含香料,色素,羊毛脂和丙二醇。成分低致敏源,適合敏感性同乾燥肌膚既朋友.

問答

有一個關於此產品的問題? 在下面提問或回答,互相幫助更好地購買。

正在加載