Bioré 水凝長效保濕防曬乳

4.3 5 0 112 112 Bioré防曬乳加入獨創微米UV處方,配合水感凝體技術,給你水漾質感同時強效防曬,每天阻擋陽光中嘅紫外線傷害。佢嘅透明質地與你肌膚自然融合,絕對係完美妝容嘅必備底妝。
Bioré 水凝長效保濕防曬乳

30/01/2020
質地透薄,易推,清爽,
Biore UV防曬乳質地透薄,清爽易推,用後皮膚冇負擔,而且水潤有光澤,加上防水耐汗,令妝容持久貼服!
30/01/2020
正 ,性價比高,高級上架品牌
Biore UV水潤透薄, 顛倒咗一般唔喜歡使用防曬乳霜人士嘅睇法,因為好多品牌都又痴又笠又白,出左汗更加嚇人! 而呢一支用完好似冇用咁,完全唔會有唔舒服既感覺,好正!
普通 性價比高
同一般防曬無分別,但價錢比專櫃便宜,可以用成一般防曬。但如果夏天的話,防曬度就唔夠,以呢個價錢黎講,都可以入手一試
酒精味比較重
Biore UV 防曬乳唔會笠痴痴,似用梗面霜,都好易推,唔怕搽到一達達, 唔會似某啲防曬搽落去好白,呢隻自然啲,舒服啲。
清爽,不油,易推
比起其他防曬比較清爽,用後不笠,防哂效果幾好,去泰國玩完水都無變黑。沒有酒精嘅味道,值得推介,正正正
透薄 清爽 保濕兼具高度防曬
有助均勻膚色 把肌膚打造水嫩光滑感覺 在面上推開清爽 防曬係數高 不會泛白 濕水後仍感到防曬的膜在皮膚上 抗摩擦力強 價錢合理
30/01/2020
保濕度高,我塗上面不會太白。 像面霜一樣。
水感很保濕,用後很清爽,但要控制份量,用太多會有點黏。因易這防曬比較偏水狀,所以容易推開,不會起粒粒, 是不會太白。 容量很多,每天使用,大概可用一個月多。 推薦這款防曬!
30/01/2020
水感輕盈、易推、強力防曬
Biore UV防曬乳比一般防曬乳易推,水感輕盈,不會有厚重的感覺,感覺對皮膚不會有太大的負擔,防曬力不錯
30/01/2020
容易配合其他護膚品,不黏稠,全年適用
質地接近精華半gel狀,質地輕薄容易推開,我會在夏天時在精華後當lotion,或冬天時在面霜後使用。我最喜歡它的一點是它可以配合大部分其他牌子和種類的護膚品,不會出現泛白或摩擦出碎屑的情況。但要一提是此產品內含少量酒精成分,對酒精敏感肌膚的朋友要注意
30/01/2020
十分好用,本人油性皮膚,用後不用起粒粒,亦可當粧前打底用。值得推介👍👍👍
用後不油膩,用作化粧前粧底霜,有防曬作用外亦都會比較貼妝。最重要一點,它不會流汗後出白點。防曬度高,去游水亦可以使用,但如果需浸水就兩小時要補一次。值得大家使用。價廉物美之選👍👍👍
清爽 不油膩 易推
It feels good especially when in summer times where the weather is hot and humid
30/01/2020
搽上面爽身,一啲都唔笠
以前我唔鍾意搽防曬,因為好笠,試過用好幾個牌子都笠到好唔舒服,之後試用哩隻biore UV既防曬,搽上面一啲都唔笠,好爽身,我就係鍾意哩種爽身既感覺。
易推,滋潤,抵用
想皮膚保持年輕,每日做足防曬好重要☀️紫外線會加速皮膚老化,令到有乾紋同色斑等問題出現。即是陰天⛅️落雪❄️都需要搽防曬。 Bioré Aqua Rich水凝長效保濕防曬乳,獲日本美妝Amazon 高分點評👍我喜歡水感乳液質地,容易推開吸收快,而且吾會有過白現像。可全身或化妝前作底霜使用。含有透明質酸,蜂王乳精華等保濕成分,一年四季都岩用!
29/01/2020
方便使用,不黏笠,值得推薦
使用起來不會太乾且防曬效果好,清潔起來也方便,只要清水就可以洗掉。親民的價格和大容量,在上山下海衝鋒陷陣前,都能豪爽不吝嗇的大方塗抹!
29/01/2020
質感易推,不油膩,很薄身
塗上臉後很易推開,質感非常薄身,而且用後一段時間臉上不會出油。不過我本身膚質比較敏感,用了幾天後,臉上開始出小暗瘡。

問答

有一個關於此產品的問題? 在下面提問或回答,互相幫助更好地購買。

正在加載