4.2 5 0 73 73 Herbal Essences Naked Moisture Rosemary 與 Herbs Botanical Shampoo 是一款保濕洗髮水,採用天然精華成分精製而成,其不含矽配方可輕柔清潔及恢復頭髮活力。
  • 4.2 發件人
  • 73 意見

意見

19/2/2019
使用過程中,氣味令我很舒服,感覺很放鬆。頭皮及頭髮都感覺洗得很乾淨,而且成份很好,不含有害物質,很喜歡這產品,會繼續使用的
19/2/2019
香D,一定要再香D,唔係好夠香 樽身可以再吸引D,因為如果樽身整得好D,吸引D,去到會決定買唔買 或者做多D廣告
19/2/2019
試用左呢支herbal essences shampoo等我比一下評價佢啦 質感方面佢比較啫喱狀 透明既 濕水磨擦幾下就開始起泡 香味嚟講幾清新 有仲大自然既感覺 平時都有用熱髮器去整頭髮造型 所以都會有乾枯 用完呢支herbal essences 之後會明顯見到乾枯既頭髮(eg:髮尾)有改善 比未用前更有光澤同無咁乾 啱哂會成日變造形既朋友仔用💪🏻
19/2/2019
這是最近本人和家人開始轉的透明無矽洗頭水,因為說無矽抗敏比較好,其實都是試一試!剛好收到你們我試用產品😝,先不要介意,因為我收到但需要時間去試用才能評論。 我試用過這支洗頭水之後,非常喜歡,有機會會長期使用,發現無矽洗頭水比我以前用的 差很遠 這款乾淨清爽之餘 絕不會覺得使用後枯燥!因為市面上的洗頭水一般都不能夠兩全其美 想要清爽不油膩 就一定會弄得髮尾枯燥死😔要不就很大的化學香味😐 你們給我試用的不會呀💗香味自然 濃度剛好😻😻90分
19/2/2019
雖然說是sample , 但可以有一支完整的洗髮露是極正 , 呢隻shampoo 真是第一次接觸 , 但用後才覺得他好像令頭髮重生一樣 , 如果市面上會上架的話 ,我一定會購買的
19/2/2019
感覺不錯,香味吸引加上可修護頭髮 令秀髮更飄逸,而且香味款式多,令用家多項選擇,令我覺得舒適又清爽,值得一用
18/2/2019
雖然洗髮後感覺乾爽,但是並沒有太多保濕滋潤效果,依然篷鬆不貼服。但此產品標榜無十大添加劑及無矽,所以值得一試。
18/2/2019
包裝好靚好吸引~! 感覺好HIGH CLASS~! 個人好鐘意呢種香味~! 用後頭髮感覺清爽亦沒有掉髲~!
18/2/2019
容易起泡,不過用後髮質不太順滑,質感都好,香味都還可以,如果有護髮素一起試就可完整測試,整體都可以接受。
18/2/2019
用後頭髮很磁潤易梳,頭髮沒有打咭,洗髮水香味適中,沒有過濃,可以用少少洗髮水就可以令頭髮起泡,令洗髮水很耐用,用後頭髮有彈力不易折斷
18/2/2019
香味太濃烈,比較刺鼻,對於鼻敏感人士會較難接受。 起泡方面很好,因為大部份人都認為愈起泡代表愈洗得乾淨,應該係心理作用。 沖洗後頭髮不笠不油,但又可達到保濕效果,不錯的。 而且翌日起床頭油都減少,幾乾爽。
18/2/2019
我收到Herbal Essences Shampoo並使用已經3天了,感覺非常驚艷。由於我屬於乾燥細軟髮質,現今市面上很多聲稱無矽洗髮水,洗完后髮質會非常乾燥和打結梳不開,必須使用護髮素來軟化頭髮。但是Herbal Essences Shampoo不但洗的乾淨乾爽,而且完全沒有這種過度乾燥的感覺,亦沒有矽油帶來的假滑效果。它的氣味是我最喜愛的,類似清新的海洋調香水,很fresh的味道,洗完第二天亦充滿香氣。
18/2/2019
因頭髮容易出油的關係,習慣每天洗頭。使用了三次Herbal Essences Shampoo,喜歡它的香味,而且容易起泡,感覺頭髮可被徹底洗淨。不過,只用Herbal Essences Shampoo,感覺沖水後頭髮很「澀」,不太柔順,很難用梳子梳理,頭髮易斷。搭配頭髮焗油或護髮素,情況則大改善。 用了三天,覺得頭髮/頭皮出油的情況改善了,頭髮亦沒像以前乾旱。若有Herbal Essences Conditioner 可搭配使用,相信效果會更佳。 由於感覺髮質及頭皮出油情況有改善,我會繼續使用Herbal Essences Shampoo一段時間,看其實際效用。同時,亦會推薦身邊家人及朋友試用,看是否可改善其髮質,但會叫他們自行搭配護髮素或頭髮焗油用品。
17/2/2019
我好滿意這品牌的洗髮水,因為起泡能力極佳,能有效清潔頭髮,感覺用后頭髮好乾淨,而且我喜歡香味留在頭髮上,感覺好清新,極力推薦給女生
17/2/2019
本身頭皮容易出油,使用後,很驚喜地發現出油情況大有改善!以前就算天氣凍,個人冇出汗,個頭到夜晚係自己都會聞到一陣頭油味。使用後,用手去掂頭皮,都只係會有少少頭油味。 頭油控制好咗,亦令到我脫髮嘅情況得到改善。之前,我每日洗頭都會甩好多頭髮。去水位、地下、床上都會有好多我嘅頭髮。用咗呢支洗頭水第二日,我已經發覺甩少咗頭髮! 除此之外,頭瘡同頭皮敏感嘅情況都因為用咗呢支洗頭水而絕跡! 我本身一直用緊支過 HK$100 嘅 loss control 洗頭水,估唔到 Herbal Essences 呢支冇提過有控油、防脫嘅功效,但它卻做到了! 論保濕,洗完嘅時候會覺得啲頭髮乾乾哋,不過濕住梳頭都梳得好順,冇打結之類嘅問題。頭髮乾咗梳,會發覺頭髮順滑過未用呢支洗頭水之前。所以,我而家用護髮素嘅次數係比以前少咗嘅。以無矽產品嚟講,呢隻順滑度其實已經算係效果唔錯! 佢隻味我自己就好鍾意,洗完頭第二日大半日都仲聞到好香,香氣幾持久吓。佢陣味有少少似古龍水味;我自己本身唔搽得香水,呢隻洗頭水可以彌補到我呢個少少嘅遺憾。 之前一直掙扎要唔要買啲 HK$200-400,出名防脫嘅洗護產品去改善頭油同脫髮嘅問題。而家都唔使再三考慮,繼續用 Herbal Essences 呢個產品就可以了! 唔知有冇補充裝賣呢?為環保,如果有補充裝賣,我會更樂意使用此產品的。

問答

正在加載